Braşov: Dosarul lui Sorin Blejnar se întoarce la DIICOT

Magistraţii Tribunalului Braşov au admis, marţi, solicitarea făcută de fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, în 4 decembrie, prin care a cerut instanţei returnarea dosarului în care este acuzat de evaziune fiscală cu produse petroliere, la DIICOT, pe motiv că instanţa a fost ilegal sesizată.

Astfel, dosarul va fi returnat la DIICOT pentru refacerea urmăririi penale.

Sorin Blejnar este cercetat pentru evaziune fiscală cu produse petroliere cu un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei bugetul de stat. Procesul în acest dosar a început la Tribunalul Braşov în luna septembrie, dar la termenul din 4 decembrie, Sorin Blejnar a cerut instanţei returnarea dosarului la Parchet.

Citeste si:  Nu există paradisuri sigure pentru banii murdari

Sorin Blejnar declara, pe 4 decembrie, la ieşirea din sala de judecată, că a cerut returnarea dosarului la parchet pentru ilegală sesizare a instanţelor de judecată de către procurorul de caz.

„Adică a sesizat şi a întocmit un rechizitoriu fără să aibă niciun fel de fundament, a făcut nişte consideraţii generale cum că aş fi făcut, fără să indice clar, concret când, cu cine, ce. Desigur sunt nevinovat”, a declarat atunci Sorin Blejnar.

Marţi, în sala de judecată, când a fost transmisă decizia magistraţilor, nici Sorin Blejnar, nici avocatul acestuia, dar nici avocaţii celorlalţi inculpaţi din dosar nu au fost prezenţi.

Citeste si:  Fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj a fost reţinut pentru infracţiuni informatice
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata