Valeriu Zgonea: Vor depune jurământul 410 deputaţi din 412; joi va fi şi audierea noilor miniştri

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, că urmează să depună jurământul 410 deputaţi din 412, pentru că unul dintre aceştia este plecat din ţară, iar celălalt a suferit un accident.

El s-a referit la deputatul USL Petre Roman, care este plecat din ţară la tratament, şi la Răzvan Condurăţeanu (PP-DD) căruia i-a urat însănătoşirea grabnică.

„Mergem să votăm 410 deputaţi validaţi din 412”, a precizat Zgonea.

Potrivit acestuia, tot joi va avea loc audierea noilor miniştri, iar în cursul serii va veni şi programul de guvernare.

Citeste si:  Marius Nistor: Vom cere Guvernului să intre în concediu nelimitat

„Estimez ca în jurul orei 23,30 să finalizăm toate audierile. Vom folosi şi sălile de la Senat, nu prea avem săli”, a spus Zgonea.

Întrebat despre mandatul deputatului Florin Pâslaru (PSD), Valeriu Zgonea crede că şi el va depune jurământul, pentru că este validat de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, ceea ce permite plenului raport de validarea a parlamentarului USL, declarat incompatibil de ANI.

„Mai există şi alte instrumente pe care, sigur, dl Pâslaru le va avea în vedere. Va trebui să demonstreze că mandatul domniei sale este valid. (…) Nu e singurul caz, mai sunt şi alţi colegi în proceduri, dar noi lăsăm justiţia să-şi facă treaba. I-am avertizat pe toţi colegii să fie atenţi la completarea declaraţiei de avere şi de interese, să nu ne trezim peste câteva luni că ANI îl va declara incompatibil pe vreunul dintre colegii noştri”, a mai spus Valeriu Zgonea.

Citeste si:  Tenis: Monica Niculescu şi Vitalia Diacenko au pierdut finala de dublu la Hobart (WTA)
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close