Preţul apartamentelor vechi a scăzut, în medie, cu 3% în 2012

Valoarea de cumpărare a apartamentelor vechi, de la începutul anului 2012 până în prezent, a scăzut în medie cu 3%, se arată într-un studiu realizat de portalul Imopedia.ro, remis vineri.

Bucureştenii au ales, în proporţie de 12% să îşi cumpere garsoniere, 38% au optat pentru apartamente cu două camere, 42%,
apartamente cu trei camere, iar 8% au cumpărat locuinţe cu patru sau mai multe camere.

‘În ceea ce priveşte preferinţele bucureştenilor în funcţie de zonă, cele mai căutate cartiere din partea de nord a Capitalei au fost Băneasa, Bucureştii Noi şi Aviaţiei. Pentru partea de sud au fost preferate zonele Berceni – Popeşti Leordeni, Brâncoveanu, Olteniţei, în timp ce pentru estul Bucureştiului, datele noastre arată o preferinţă pentru Titan, Pantelimon şi Colentina. Cei care au dorit să cumpere în partea de vest a oraşului au ales, cu precădere, cartierele Militari, Drumul Taberei şi Crângaşi. Pentru apartamentele situate Central şi Ultracentral în top se află Unirii, Dorobanţi şi Universitate’, a arătat Răzvan Muntean, general manager, Imopedia.

Citeste si:  968 euro/mp, preţul mediu pentru apartamentele vechi din Bucureşti

Pentru anul 2012, cei mai mulţi dintre utilizatorii Imopedia.ro au ales locuinţe cu suprafaţa cuprinsă între 30-60 mp (39%), urmaţi de cei care au urmărit anunţurile pentru apartamentele de 60-80 mp (37%). Numai 21% dintre cei aflaţi în căutarea unei proprietăţi la bloc au avut în vedere cumpărarea unui apartament de peste 80 mp, iar la limita inferioară a căutărilor s-au situate garsonierele cu mai puţin de 30 mp (3%).

În cursul anului 2012, bucureştenii s-au orientat, în general, spre locuinţele cu un preţ mediu de 60.000 euro (63%). 27% dintre ei au ales proprietăţi care costau între 60.000 şi 100.000 euro şi doar 10% au căutat apartamente şi vile cu un preţ mai mare de 100.000 euro.

Citeste si:  NOUTATI LEGISLATIVE - 9 iulie (0460)

În privinţa vârstei imobilului, 70% dintre utilizatorii portalului imobiliar IMOPEDIA.ro au ales în cursul anului 2012, apartamentele situate în blocuri vechi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata