EUR
4,84 RON
(-0.07%)
USD
4,29 RON
(+0.41%)
GBP
5,39 RON
(+0.51%)
CHF
4,48 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.11%)
BYN
1,79 RON
(+0.42%)
CAD
3,18 RON
(+0.31%)
RSD
0,04 RON
(-0.08%)
AUD
2,97 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.52%)

Ponta, miniştrilor: Reduceţi birocraţia, există cinci departamente care fac acelaşi lucru în cinci ministere

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, 22 decembrie, în prima şedinţă a noului Guvern, că a identificat, în timpul restructurării Executivului, „cinci departamente care fac acelaşi lucru în cinci ministere” diferite şi le-a solicitat demnitarilor să reducă aparatul birocratic.

„Vreau să vă rog astăzi să discutăm rapid despre modul de restructurare a guvernului şi eu cred că e bine să fie mai mulţi miniştri, pentru a avea fiecare o responsabilitate foarte clară. Prin restructurare aveţi o oportunitate foarte clară pe care vă cer să nu o rataţi, de a mai reduce aparatul birocratic. Cu ocazia acestei restructurări am constatat că există cinci departamente care fac acelaşi lucru în cinci ministere, am constat că avem zeci şi sute de oameni care teoretic scriu trei hârtii, aşa încât dacă sunteţi dumneavoastră fiecare responsabil de domeniul respectiv, vă rog să fiţi responsabili şi de modul în care cheltuim banii„, a spus Victor Ponta, în debutul şedinţei.

El i-a prevenit pe membrii Cabinetului că nu va exista „niciun leu şi niciun post în plus” şi că se aşteaptă ca în urma acestei restructurări aparatul administrativ să devină mai puţin stufos şi să nu se mai suprapună atribuţiile.

Premierul a mai declarat că îşi doreşte ca în cursul primei şedinţe să se stabilească prerogativele fiecărui ministru, inclusiv a celor delegaţi, direct responsabili de domeniile pe care le gestionează.

„Să folosiţi acest lucru pentru a vă pregăti şi a fi practic în stare de funcţionare în câteva zile (…), ca din ianuarie, când revenim la activitatea normală, să nu aveţi niciun fel de impediment”, a spus Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata