Guvernul a aprobat pachetul de acte normative necesare desfăşurării alegerilor locale parţiale pe 3 februarie

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi, 27 decembrie,  pachetul de acte normative necesare pentru organizarea alegerilor locale parţiale la data de 3 februarie, a informat vicepremierul Liviu Dragnea.

„Astăzi, Guvernul a aprobat tot pachetul de hotărâri de guvern necesare pentru a organiza alegeri locale parţiale pe data de 3 februarie pentru un număr de nouă localităţi, pentru funcţia de primar, o localitate, pentru completarea consiliului local şi un judeţ pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, respectiv Consiliul Judeţean Teleorman”, a declarat Dragnea, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

El a explicat că în ceea ce priveşte costurile necesare organizării alegerilor parţiale, acestea vor fi suportate din bugetele locale, punctând totodată că nu este vorba despre costuri mari.

La începutul şedinţei de Guvern de joi, premierul Victor Ponta s-a interesat cu privire la desfăşurarea alegerilor pentru funcţiile vacantate din structurile locale.

„Pe 3 februarie avem alegeri pentru funcţiile vacantate. Toate odată, nu? Nu mai facem mai multe. Campania începe pe 9 ianuarie, nu?”, a spus Ponta.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a explicat că nu pot fi organizate alegerile în acelaşi timp în toate localităţile pentru că încă nu au fost vacantate posturile în unele localităţi din Ialomiţa, Galaţi şi Călăraşi.

„Vă rog să anunţăm şi să ştie oamenii că pe 3 februarie sunt alegerile pentru funcţiile vacantate în structurile locale şi anul viitor, gata cu alegerile. Anul viitor ne mai ţinem şi de treabă, nu de alegeri”, a completat premierul.

El a mai spus că ar vrea ca anul 2013 să-i rezerve „liniştea necesară” pentru ca Guvernul să se ocupe de administraţie, nu de alegeri.

„Avem în 2014 alegeri, aşa încât un an de pauză este binevenit”, a conchis Ponta.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.