Box: Carl Froch, pugilistul anului 2012 graţie victoriei în faţa românului Lucian Bute

Britanicul Carl Froch a fost desemnat pugilistul anului 2012 de site-ul BoxRec News, după victoria în faţa românului Lucian Bute, pe care l-a deposedat în luna mai de centura de campion mondial la categoria super-mijlocie (versiunea IBF).

BoxRec News precizează că, „după o înfrângere clară la puncte, suferită în faţa lui Andre Ward la finele lui 2011, Froch a reuşit să revină în 2012, dominându-l clar pe Bute, cotat drept favorit, pe care a reuşit să-l învingă prin KO în repriza a 6-a”. După succesul în faţa lui Bute, Carl Froch a obţinut o nouă victorie categorică, în faţa americanului Yusaf Mack, de care a dispus prin KO în repriza a 3-a, în luna noiembrie.

Citeste si:  Box: Lucian Bute împlineşte 33 de ani

„Un an minunat în ansamblul său pentru Froch şi un 2013 la fel de minunat în faţă, cu posibile revanşe împotriva lui Mikel Kessler şi Andrew Ward la orizont”, adaugă site-ul britanic specializat în informaţii legate de nobila artă.

Premiul rezervat de BoxRec News celui mai bun pugilist internaţional în 2012 a revenit mexicanului Juan Manuel Marquez, care a reuşit surpriza de a-l învinge prin KO pe filipinezul Manny Pacquiao, în cursul acestei luni la Las Vegas, după ce în aprilie reuşise o altă victorie importantă, în faţa rusului Serghei Fedcenko.

Citeste si:  Lucian Bute îl va înfrunta pe italianul Andrea Di Luisa, pe 15 august la Montreal
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close