Preşedintele Rusiei afirmă că va semna legea ce interzice adopţiile americane

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat joi, 27 decembrie, că va promulga controversata lege ce interzice cetăţenilor americani să adopte copii ruşi, informează Associated Press.

„Nu văd încă nici un motiv pentru care nu ar trebui să semnez legea”, a declarat Vladimir Putin în cursul unei reuniuni televizate. Preşedintele rus a afirmat că autorităţile americane interzic accesul la copiii ruşi adoptaţi şi îi lasă nepedepsiţi pe americanii suspectaţi de violenţe împotriva copiilor ruşi adoptaţi.

Peste 60.000 de copii ruşi au fost adoptaţi în SUA în ultimele două decenii, Rusia fiind cea mai mare sursă de copii adoptaţi timp de ani de zile. Potrivit UNICEF, aproximativ 740.000 de copii sunt fără custodie parentală în Rusia, în timp ce numai 18.000 de ruşi aşteaptă acum să adopte un copil.

Legea a provocat indignarea multor ruşi care susţin că aceasta îi va victimiza pe orfanii ruşi care vor fi lipsiţi de şansa de a avea o familie. Critici ai legii au lăsat zeci de jucării şi lumânări în afara cele două camere ale parlamentului rus pentru a-şi exprima solidaritatea cu orfanii ruşi.

Un oficial rus, Pavel Astahov, a afirmat că 46 de copii care urmau să fie adoptaţi în SUA vor rămâne în Rusia în cazul în care legea intră în vigoare. Legea face parte dintr-o măsură mai extinsă aprobată de deputaţii ruşi în replică la o recentă lege adoptată de Congresul american care cere sancţiuni împotriva cetăţenilor ruşi vinovaţi de încălcări ale drepturile omului, scrie AP Departamentul de Stat al SUA a anunţat miercuri că regretă decizia parlamentului rus.

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.