Noul format pentru bugetul de venituri şi cheltuieli

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 823/23.12.2013, a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice şi al ministrului delegat pentru buget, nr. 2.032/2013, privind aprobarea formatului şi structurii bugetului de venituri şi cheltuieli, precum şi a anexelor de fundamentare a acestuia.

Începând cu data publicării actului normativ menţionat mai sus, operatorii economici cărora le sunt aplicabile prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, cu excepţia fondurilor de garantare şi contragarantare şi a filialelor acestora care îndeplinesc condiţiile de la art. 1 din OG nr. 26/2013, au obligaţia întocmirii bugetelor de venituri şi cheltuieli în formatul prevăzut în anexa nr. 1 la ordin.

Fondurile de garantare şi contragarantare şi filialele acestora care îndeplinesc condiţiile de la art. 1 din Ordonanţei Guvernului nr 26/2013, au obligaţia întocmirii bugetelor de venituri şi cheltuieli în formatul prevăzut în Anexa nr. 9 la Ordin.

Reamintim că prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 26/2013 se aplică operatorilor economici care sunt organizaţi şi funcţionează în baza Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unităţilor economice de stat ca regii autonome şi societăţi comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, după cum urmează:

regiilor autonome înfiinţate de stat, societăţilor/companiilor naţionale, precum şi societăţilor comerciale la care statul este acţionar unic sau deţine o participaţie majoritară, după caz;

– regiilor autonome înfiinţate de unităţile administrativ-teritoriale, precum şi societăţilor comerciale la care unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici sau deţin o participaţie majoritară, după caz;

– societăţilor comerciale şi regiilor autonome la care persoanele juridice menţionate la lit. a) şi b) sau instituţiile publice centrale ori locale sunt acţionari unici sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, după caz.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.