Accidentul aerian de la Moscova, provocat de o defecţiune a sistemului de frânare

Anchetatorii ruşi au anunţat că accidentul aerian produs sâmbătă seara, 29 decembrie, la Moscova a fost provocat de o defecţiune a sistemului de frânare. Aparatul s-a prăbuşit în urma unei aterizări de urgenţă provocând moartea a cinci persoane, informează AFP.

„Avionul a aterizat corespunzător, însă dintr-un motiv nedeterminat a ieşit de pe pistă”, a indicat duminică pe postul public de televiziune directorul Agenţiei federale pentru transport aerian, Aleksandr Neradko.

Numărul mic al victimelor se datorează faptului că în momentul accidentului doar cei opt membri ai echipajului se aflau în avionul companiei ruse Red Wings, cu o capacitate de 210 locuri. Echipajul se întorcea dintr-o cursă în Cehia.

O însoţitoare de zbor, Tatiana Penkina, a decedat duminică din cauza rănilor, ridicând la cinci numărul victimelor.

O sursă din cadrul anchetei a confirmat ipoteza privind apariţia unei defecţuni la sistemul de frânare şi a exclus o eventuală greşeală de pilotaj.

Pentru stabilirea cauzei exacte a accidentului, anchetatorii vor examina datele din cutia neagră a aparatului, un Tupolev-204, care a părăsit pista de aterizare sâmbătă seara.

Proprietarul companiei aeriene Red Wings, Aleksandr Lebedev, unul dintre criticii deschişi ai Kremlinului, a afirmat că avionul făcuse recent obiectul unui control tehnic detaliat.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.