Cele mai căutate articole de pe Wikipedia

Un studiu privind cele mai citite articole de pe Wikipedia dezvăluie diferenţe clare în ceea ce s-a dovedit a fi popular în versiunile enciclopediei online realizate în limbi diferite, relatează Bbc.co.uk.

Facebook este liderul la ediţia în engleză, în timp ce în Japonia cele mai căutate informaţii au fost cele despre actriţele din filmele pentru adulţi.

Hua Shan, un munte din China, care face parte din lista “celor mai mortale trasee de drumeţii din lume, a reprezentat atracţia principală pentru versiunea olandeză.

 

  • Sex şi vampiri

 Intrările clasate mai slab au fost de asemenea extrem de interesante. În timp ce articolele despre Iran, capitala sa, Teheran, şi sărbătorirea Noului An în această parte a lumii, s-au clasat pe primele poziţii în lista persană, în top zece mai sunt informaţiile referitoare la sex, circumcizie feminină şi homosexualitate.

Citeste si:  Taxarea averilor mari nu va viza şi banii din conturile bancare

O privire de ansamblu asupra Egiptului a fost un text lider în versiunea Wikipedia din limba arabă şi a fost urmat de o istorie a lui Muhammad Ali Pasha, comandantul armatei otomane, care a devenit conducătorul ţării în 1805.

Sportul a obţinut un loc important în ediţia indoneziană, în care fotbalul, voleiul şi baschetul s-au clasat în primele şapte articole.

Italia a fost obsedată de televiziunea americană. Pe primul loc în această versiune s-a clasat serialul “Anatomia lui Grey”, iar apoi au urmat “Gossip Girl” şi imediat în apropiere “Vampire Diaries”.

Citeste si:  86,2% dintre utilizatorii de internet din mediul urban au făcut cumpărături online

Versiunea rusească a fost condusă de un articol despre Rusia, urmat de unul despre YouTube. Însă, intrările pentru “site porno” şi “şomaj” au fost şi ele numeroase.

Rezultate neobişnuite au inclus articolul despre simbolul @, acesta fiind pe locul doi în ediţia Wikipedia în limba spaniolă, iar în Polonia, pe locul trei s-a clasat textul referitor la Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

  •  Clasamentul Instagram

 Serviciul de distribuire a fotografiilor Instagram a publicat un clasament propriu, însă firma s-a concentrat pe locaţii şi nu pe teme.

Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok s-a clasat pe locul întâi, cu peste 100.000 de fotografii realizate acolo, urmat de mall-ul Siam Paragon din oraş.

Citeste si:  Internetul s-a mobilizat pentru a veni în ajutorul "naufragiaţilor" norului de cenuşă

“Mulţi utilizatori de internet mobil din această regiune nu au petrecut foarte mult timp folosind calculatoarele, astfel că telefoanele lor mobile sau tabletele au reprezentat singurul lor portal către web, iar accesul permanent la Internet este ceva nou pentru populaţia din această zonă a lumii”, spune Jon Russell.

SUA a ocupat următoarele şapte locuri din top zece, datorită instantaneelor realizate la parcul Disneyland din California, Times Square din New York, Parcul AT&T din San Francisco şi la Aeroportul Internaţional, stadionul Dodger, Staples Center şi digul Santa Monica din Los Angeles.

Pe locul zece s-a clasat singura locaţie europeană, şi anume Turnul Eiffel din Paris.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata