Fotbal: Messi, golgheterul anului 2012, urmat de Neymar şi Ronaldo

0

Argentinianul Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun marcator mondial în 2012 de Federaţia internaţională de istorie şi statistică în fotbal (IFFHS), care premiază fotbalistul care înscrie cele mai multe goluri între 1 ianuarie şi 31 decembrie, în meciuri ale primei reprezentative, la Jocurile Olimpice şi în partidele de club continentale şi internaţionale oficiale.

Messi, care a câştigat şi în 2011, şi-a repetat succesul, cu 25 de goluri (12 cu selecţionata argentiniană şi 13 în partidele internaţionale de club), egalând recordul stabilit în 1909 de englezul Vivian John Woodward, fost jucător la Tottenham şi Chelsea, care a înscris de 25 de ori în 10 jocuri ale echipei naţionale.

Brazilianul Neymar şi-a valorificat prezenţa la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, unde a marcat 3 goluri. Cu toate acestea s-a situat pe locul 2 în această ierarhie, depăşindu-l totuşi pe portughezul Cristiano Ronaldo, clasat al 3-lea.

La cei 25 de ani ai săi, Lionel Messi este primul jucător al secolului XXI care a realizat o „dublă” ca golgheter mondial şi golgheter mondial din prima divizie, în acelaşi an. Primul care a reuşit acest lucru a fost englezul Stephen Bloomer, în 1896. Jucătorul de la Derby County a repetat „dubla” în 1897 şi 1901, subliniază agenţia EFE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.