Gafă prezidenţială de Anul Nou: Munţii Stâncoşi (SUA), printre frumuseţile Bulgariei

0

Cuvântarea preşedintelui bulgar, Rosen Plevneliev, cu prilejul Anului Nou a fost marcată de ‘o gafă’: în timp ce lăuda frumuseţea naturii din ţara sa, ‘în fundal a apărut o imagine cu regiunea americană a Munţilor Stâncoşi’, a anunţat miercuri seară postul privat de televiziune bTV, preluat de AFP.

Pentru prima sa cuvântare de Anul Nou, preşedintele Plevneliev, în funcţie din ianuarie 2012, a ales o prezentare originală într-o bibliotecă, în timp ce imagini se succedau în fundal pentru a-i ilustra afirmaţiile.

În momentul în care a vorbit despre ‘natura unică’ a Bulgariei, pe ecran a apărut imaginea unor piscuri înzăpezite. Internauţi vigilenţi au recunoscut în fotografie peisaje cu Munţii Stâncoşi din statul american Colorado.

Postul naţional de televiziune BNT, care a înregistrat discursul preşedintelui, a explicat că imaginile au fost luate de pe site-uri cu profil turistic. S-a dovedit că era vorba despre o secvenţă produsă de tradiţionalul tour-operator bulgar Balkantourist care a folosit imagini ale Munţilor Stâncoşi pentru a promova turistic o staţiune cu sporturi de iarnă din Bulgaria.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.