Sergiu Nicolaescu va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Târgu-Jiu, alături de steaua lui Brâncuşi

0

O stea în memoria lui Sergiu Nicolaescu va fi inaugurată pe Aleea Celebrităţilor din Târgu Jiu, oraşul în care s-a născut regretatul regizor şi actor, alături de steaua marelui sculptor Constantin Brâncuşi.

Purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu, a anunţat joi că autorităţile au luat această decizie şi că în perioada următoare lui Sergiu Nicolaescu îi va fi acordată post-mortem o stea pe Aleea Celebrităţilor din municipiu.

„Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu şi cei ai Consiliului Judeţean Gorj au decis, în urma unor discuţii, să acorde o stea pe Aleea Celebrităţilor regizorului şi actorului Sergiu Nicolaescu, în semn de recunoştinţă pentru tot ceea ce acesta a realizat de-a lungul vieţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu-Jiu.

Sergiu Nicolaescu s-a născut în 1930 în Municipiul Târgu-Jiu. Regizor şi actor, acesta a primit, în data de 6 decembrie 2012, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Târgu-Jiu, evenimentul precedând inaugurarea noului cinematograf din oraş, care îi poartă numele.

La momentul respectiv, Nicolaescu s-a declarat impresionat de gestul autorităţilor din Târgu-Jiu, declarând: „Trebuie să mărturisesc că într-adevăr m-aţi impresionat prin gestul dumneavoastră, prin tot ceea ce aţi făcut, e mare lucru. Mă pot mândri cu domniile voastre şi nu vă voi uita niciodată. Ceea ce am făcut în viaţă în primul rând a însemnat muncă. Am făcut peste 60 de filme, am 135 de milioane de spectatori în România, am peste un miliard de spectatori în lume şi cu toate aceste lucruri dumneavoastră vă puteţi mândri, ca gorjeni şi ca olteni, pentru că întotdeauna am spus că sunt născut în Târgu-Jiu cu mândrie şi vreau să închei spunându-vă că pentru mine filmul a însemnat ceea ce era mai important în viaţă, existenţa mea. Din păcate, nu am familie, nu am strănepoţi, nepoţi, copii, dar am făcut multe, multe filme, dintre care sunt o serie întreagă de filme istorice, româneşti şi străine şi mi-am făcut datoria faţă de românii mei”.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţă la Spitalul Elias ca urmare a unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.