SUA: Congresul deschide calea spre adopţia de orfani nord-coreeni

0

Congresul american a aprobat săptămâna trecută un proiect de lege ce deschide calea spre adopţiile de orfani nord-coreeni de către cetăţeni americani, transmite miercuri AFP.

Nouă lege obligă Departamentul de Stat să elaboreze o strategie globală pentru a facilita adopţia de copii nord-coreeni de către cetăţeni americani. Această măsură adoptată de Camera Reprezentanţilor în septembrie a fost votată de Senat săptămâna trecută.

Conform textului, ‘Departamentul de Stat trebuie să examineze în profunzime obstacolele diplomatice şi administrative cu care se confruntă familiile americane care doresc să adopte orfani din Coreea de Nord’ şi să propună Congresului strategii de pus în aplicare în vederea soluţionării acestora, a declarat deputata republicană Ileana Ros-Lehtinen, cu ocazia prezentării textului.

Textul vizează ‘oferirea unei familii iubitoare pentru unii dintre cei mai vulnerabili copii ai planetei’, a declarat dna Ros-Lehtinen, care prezidează Comisia pentru Afaceri Externe din cadrul Camerei Reprezentaţilor. Numeroşi copii nord-coreeni devin orfani sau apatrizi după ce familiile lor fug în China sau în alte ţări vecine, a remarcat ea.

‘Suntem conştienţi de existenţa represiunii, a malnutriţiei şi a sărăciei de care suferă o bună parte dintre persoanele din Coreea de Nord în prezent. Iar copiii sunt adesea cei mai afectaţi’, a subliniat deputata.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.