Cele mai aşteptate zece filme ale anului 2013

De la “Marele Gatsby” la filmul lui Martin Scorsese “Lupul de pe Wall Street”, Robbie Collin a ales pentru Telegraph.co.uk cele mai aşteptate filme ale anului 2013.

 

1. “Marele Gatsby” (“The Great Gatsby”) – regizor Baz Luhrmann

Data lansării: vineri, 17 mai 2013

Regizorul Baz Luhrmann aduce pe marele ecran parabola lui F. Scott Fitzgerald a visului american care devine acru, într-o dezlănţuire 3D de costume şi culori. Distribuţia este incredibilă: Leonardo DiCaprio joacă în rolul contrabandistului decadent Jay Gatsby, iar Carey Mulligan este Daisy Buchanan, obiectul sclipitor al afecţiunii sale.

2. “Un câmp în Anglia” (“A Field In England”) – regizor Ben Wheatley

Data lansării: urmează să fie confirmată

 După trei filme interesante, Ben Whatley îşi continuă explorarea în subconştientul colectiv britanic cu acest film a cărui acţiune are loc în timpul Războiului Civil englez. Din distribuţia filmului fac parte Julian Barratt, Reece Shearsmith şi Michael Smiley, iar influenţele principale pentru această ecranizare se pare că au fost filmele clasice “Witchfinder General” (1968) şi “Blood on Satan’s Claw (1971).

Citeste si:  CE şi UEFA lansează "Sfaturi pentru consumatori" pentru suporterii care călătoresc la EURO-2012

3. “Sclav timp de doisprezece ani” (“Twelve Years A Slave”) – regizor Steve McQueen

Data lansării: urmează să fie confirmată

 Regizorii Quentin Tarantino şi Steven Spielberg se confruntă cu fantoma sclaviei în filmele “Django Unchained” şi “Lincoln”, într-un mod asemănător în care o va face şi câştigătorul premiului Turner, Steve McQueen, în adaptarea sa a memoriilor lui Solomon Northup, un bărbat de culoare liber vândut ca sclav în anii care au precedat Războiul Civil american. Distribuţia este într-adevăr una care te va face să îţi doreşti să vezi filmul: în rolul principal va juca Chiwetel Ejiofor, susţinut de actori de prim rang precum Brad Pitt, Michael fassbender şi Benedict Cumberbatch.

Citeste si:  Fetiţa de 10 ani care a lăsat mută de uimire o lume întreagă

4. În interiorul lui Llewyn Davis (“Inside Llewyn Davis”) – regizori Joel şi Ethan Coen

Data lansării: urmează să fie confirmată

 Fraţii Coen pătrund adânc în vizuina scenei folk a anilor ’60 din Greenwich Village, New York, prin intermediul acestei adaptări libere a autobiografiei cântăreţului de folk Dave Van Ronk, poreclit “Primarul de pe strada MacDougal”. În afară de contribuţia lor la scenariul pentru filmul “Gambit” (2012), acesta este primul film al fraţilor de la regizarea “True Grit” (“Adevăratul Curaj”) din 2010.

Citeste si:  Dosar Toni Greblă: Firmă înregistrată în Insulele Virgine Britanice pentru intermedierea exporturilor în Rusia

5. “Doar Dumnezeu iartă” (“Only God Forgives”) – regizor Nicolas Winding Refn

Data lansării: luna mai 2013, urmează să fie confirmată

Acest thriller regizat de Nicolas Winding Refn, în care rolul principal îi aparţine lui Ryan Gosling, se bazează pe aceeaşi estetică a realităţii accentuate care există şi în ultima colaborare a acestui duo, în filmul “Drive” (2011). Acţiunea se petrece în jurul unui traficant de droguri din Bangkok (Gosling) care îl vânează pe poliţistul vinovat de moartea fratelui său. În mod incitant, Kristin Scott Thomas joacă rolul unei femei mafiote.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata