EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Corneliu Vadim Tudor, despre moartea lui Sergiu Nicolaescu: Mi-a murit un confrate mai mare

0

Preşedintele PRM, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, consideră că moartea regizorului Sergiu Nicolaescu lasă un gol imens în societatea şi cultura naţională.

„Da. S-a terminat povestea vieţii lui Sergiu Nicolaescu. Lasă un gol imens în societatea şi cultura naţională şi din păcate nu prea vin alţii în loc. Mie nu prea îmi place aşa zisa şcoală tânără de regie. Îmi plac filmele clasice. El a recreat, în 50 de ani de carieră, şcoala românească de cinematografie. Mi-a murit un confrate mai mare”, a declarat joi Corneliu Vadim Tudor.

El susţine că a vorbit ultima dată cu Sergiu Nicolaescu în urmă cu trei săptămâni, la telefon.

„Eram la masă cu Florin Piersic şi l-am sunat să îi amintesc că în filmul pe care îl facem împreună (n.r. filmul „Candele de zăpadă”, după un scenariu de Corneliu Vadim Tudor) i-a promis lui Florin Piersic un rol. După care nu a mai răspuns. L-am mai sunat în noaptea de Revelion. Nimic. La fel a doua şi a treia zi. Mi-am dat seama că s-au complicat lucrurile”, a relatat europarlamentarul.

Corneliu Vadim Tudor a amintit că a scris scenariul pentru filmul „Triunghiul morţii” şi că urma un film despre tricentenarul morţii lui Constantin Brâncoveanu.

„El (n.r. Sergiu Nicolaescu) mi-a spus în urmă cu două luni: Când o da prima zăpadă începem să lucrăm la filmul despre tricentenarul morţii lui Constantin Brâncoveanu. Dacă terminam „Candele de zăpadă” şi îl ţineau puterile am fi făcut şi acest film de care este nevoie, pentru că voievodul Brâncoveanu a fost poate cel mai mare martir al creştinătăţii europene”, a mai spus Vadim Tudor.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.