CSM organizează în perioada 7 ianuarie – 31 mai concursul de promovare în funcţia de judecător la ÎCCJ

0

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va organiza, în perioada 7 ianuarie – 31 mai 2013, concursul de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în vederea ocupării unui număr de 29 de posturi vacante de judecător la ÎCCJ, respectiv şapte posturi la Secţia I-a civilă, şase posturi la Secţia a II-a civilă, zece posturi la Secţia penală şi şase posturi la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, informează un comunicat al CSM remis, vineri,4 ianuarie.

„În şedinţa din data de 4 ianuarie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât organizarea, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, în perioada 7 ianuarie – 31 mai, a concursului de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul prevederilor art. 52 -52 indice 7 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare în funcţia de judecător la ÎCCJ, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 74/31 ianuarie 2012, modificată şi completată”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului citat, se pot înscrie la concurs judecătorii şi procurorii care îndeplinesc condiţiile minime de vechime prevăzute de art. 52 alin. 3 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, care în ultimele 3 evaluări au avut calificativul „foarte bine” şi nu au fost niciodată sancţionaţi.

Anunţul privind detaliile de organizare, condiţiile de înscriere şi probele de concurs va fi postat pe site-ul CSM pe data de 7 ianuarie.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.