SUA/Maree neagră: Transocean acceptă să plătească SUA 1,4 milioarde dolari drept despăgubiri

0

Compania specializată în foraj petrolier maritim, Transocean, a acceptat să le plătească Statelor Unite ale Americii despăgubiri cifrate la 1,4 miliarde dolari, în cadrul procesului intentat după producerea mareei negre din 2010, în Golful Mexic, a anunţat Ministerul Justiţiei american, preluat de AFP şi AP.

Surse din cadrul procesului au precizat că un miliard de dolari reprezintă despăgubiri civile şi 400 milioane dolari se referă la partea penală.

Pentru închiderea dosarului, Transocean a acceptat să pledeze vinovată de încălcarea legii privind protejarea mediului. Societatea elveţiană este proprietară a platformei Deepwater Horizon de la exploatarea Macondo, operată de concernul britanic Brithsh Petroleum. În aprilie 2010, BP a provocat o imensă maree neagră în Golful Mexic.

Pentru a intra în vigoare, acest acord trebuie aprobat de către un judecător.

În luna septembrie, Transocean a anunţat că negociază cu autorităţile americane un acord cifrat la aproximativ 1,5 miliarde dolari.

La jumătatea lunii noiembrie, BP a pledat vinovat în acelaşi dosar şi s-a angajat să le plătească SUA o amendă de peste 4,5 miliarde dolari.A

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.