Dâmboviţa: Statuia lui Grigore Alexandrescu, recuperată de la o societate de fier vechi, însă este deteriorată

0

Bustul din bronz al poetului Grigore Alexandrescu, furat zilele trecute din Târgovişte, a fost recuperat, însă este tăiat în două, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Alexandra Niculae. În urma informaţiilor pe care le aveau, poliţiştii au mers la o societate de colectare a fierului vechi din Târgovişte, unde au găsit statuia.

”În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au recuperat bustul confecţionat din bronz, reprezentându-l pe poetul Grigore Alexandrescu, a cărei dispariţie a fost sesizată la data de 03 ianuarie. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că acesta a fost sustras în perioada 01-03 ianuarie”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa.

În continuare se desfăşoară activităţi în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs furtul statuii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Alexandra Niculae, nu a putut preciza dacă bustul a fost adus tăiat în două la societatea de colectare a fierului vechi sau dacă acolo a fost deteriorat în vederea valorificării.

Bustul era din bronz şi cântărea câteva zeci de kilograme. Statuia era printre cele mai vechi din Târgovişte.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.