Premierul a cerut ca discuţiile pe marginea bugetului să fie clasificate

0

Premierul Victor Ponta a cerut ca subiectul legat de discuţiile pe marginea bugetului să treacă la documente clasificate, a anunţat vineri, 4 ianuarie, la finalul şedinţei de guvern, purtătorul de cuvânt al guvernului, Andrei Zaharescu.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a prezentat în şedinţa de guvern de vineri un prim proiect al bugetului de stat pe 2013 şi al bugetului asigurărilor sociale, în cadrul pachetului de consolidare bugetară pentru anii 2013-2016.

”Vreau să fie cel mai transparent mod şi cel mai transparent proces de alocare şi de cheltuire a banilor publici şi să reflecte viziunea pe care o avem şi perspectiva pe următorii patru ani. Pentru prima dată o să vreau să avem în buget, reglementat, publicat, estimările noastre şi modul în care gândim finanţarea, în special a proiectelor de infrastructură, pe următorii patru ani -câţi bani sunt în 2013, în 2014, în 2015, în 2016, unde vor scădea alocările în următorii patru ani şi unde vor creşte”, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Victor Ponta.

De asemenea, guvernul a decis să nu comunice nici pe marginea timbrului de mediu, care va înlocui taxa de primă înmatriculare, până la momentul adoptării actului normativ respectiv.

”Doamna ministru Rovana Plumb a prezentat o informare despre taxa auto, dar în acest moment guvernul nu doreşte să facă niciun fel de comentariu, să ofere niciun fel de mic amănunt până în momentul în care această hotărâre va fi aprobată. În acel moment vom comunica”, a spus Zaharescu.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.