Lista firmelor care sunt obligate prin lege să-şi schimbe denumirea din februarie

0

Firmele care au în denumire sintagma „societate comercială” sunt obligate ca în termen de doi ani începând de la 1 februarie să facă demersurile necesare înlocuirii sintagmei antemenţionate cu termenul „societate”, potrivit legii nr. 76/2012 care intră în vigoare la 1 februarie 2013, scrie economica.net.

Până la finalizare demersurilor de schimbare a denumirii firmei, societatea poate funcţiona cu denumirea înscrisă în registrul comerţului la data intrării în vigoare a legii nr. 76/2012.

Înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii e scutită de taxă de înregistrare, potrivit articolului 79 din legea nr. 76/2012.

În ceea ce privește sucursalele societăților, modificările privind denumirea sucursalei se înregistrează la oficiul registrului comerțului de la sediul persoanei juridice care a înființat sucursala, din oficiu, pe baza notificării și a înscrisurilor doveditoare, transmise pe cale electronică de către ORCT la care s-a înmatriculat sucursala.

Găsiţi aici lista completă a firmelor care sunt obligate să-şi schimbe denumirea de la 1 februarie, cu termen-limită 1 februarie 2015.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.