Premierul britanic doreşte să obţină un nou mandat

0

David Cameron a afirmat că doreşte să rămână în funcţia de premier al Marii Britanii până în 2020, apreciind că agenda sa de reforme este suficient de încărcată pentru a-l menţine ocupat şi în cursul altui mandat, informează Associated Press.

Declaraţiile premierului făcute pentru Sunday Telegraph survin cu o zi înainte ca acesta şi vicepremierul Nick Clegg să prezinte un bilanţ al coaliţiei de guvernare, formată în 2010.

Relaţiile dintre Partidul Conservator, al premierului Cameron, şi liberal-democraţi, al căror lider este Nick Clegg, s-au tensionat în urma dezacordurilor privind măsurile de austeritate, reformele politice şi alte probleme.

David Cameron a declarat că nu există nicio revenire asupra unor politici precum aprobarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Cameron a cerut, de asemenea, criticilor din partidul său ‘să înceteze plângerile’.

Totodată, premierul britanic a precizat că doreşte să candideze la următoarele alegeri, să le câştige şi să aibă un nou mandat. Următoarele alegeri generale din Marea Britanie urmează să aibă loc în 2015.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.