EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Victor Ponta: Nu a fost nicio reformă în Justiţie, totul a fost o chestiune la vârf, de imagine

0

Primul ministru Victor Ponta a susţinut vineri, 4 ianuarie, într-o emisiune televizată, că în ultimii ani nu a fost făcută nicio reformă în domeniul justiţiei şi a afirmat că şeful statului „nu a înţeles niciodată Justiţia cu adevărat”.

„Sunt foarte hotărât să fac reforma în justiţie şi am vorbit şi cu doamna Pivniceru despre acest lucru. (…) Nu a fost nicio reformă în Justiţie, totul a fost o chestiune la vârf, de imagine şi de putere. Problema sunt cele trei milioane de dosare şi cei care se judecă trei ani în România. Reforma în Justiţie o să fie doar atunci când pe cei care se bat cu bâte şi pistoale îi arestăm iar ceilalţi să se judece în stare de libertate şi atunci când spune judecătorul da, îi arestăm”, a spus Ponta.

Potrivit premierului, CSM este o instituţie importantă care va putea fi şi ea” pusă la un moment dat” în interesul poporului.

Ponta a mai spus că una dintre propunerile pe o să le facă o să fie aceea ca Parlamentul şi Justiţia să lucreze şi în luna iulie. „Nu se pot primi termene (în Justiţie) în iulie că este vacanţă”, a afirmat premierul.

Referindu-se la judecătorul CSM Cristi Dănileţ premierul a spus că acesta „este mai propagandist decât unul de la PDL, chiar decât Cristi Preda”.

„Nu puteţi voi face nici în 1.000 de emisiuni cât au făcut ei astăzi (n.r. CSM)”, a mai afirmat Ponta.

Vineri au avut loc alegeri pentru conducerea CSM, dar plenul Consiliului nu a reuşit decât desemnarea preşedintelui, în persoana fostei vicepreşedinte Oana Schmidt-Hăineală. Alegerea vicepreşedintelui CSM a fost amânată pentru săptămâna viitoare, din lipsă de cvorum, membrii Consiliului urmând să se pronunţe asupra candidaturilor depuse de fostul preşedinte al CSM Alina Ghica şi membrul CSM Cristi Danileţ.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.