Băncile americane plătesc 8,5 miliarde de dolari pentru a scăpa de acuzaţiile de ilegalităţi în executările silite

0

Zece din cele mai mari bănci şi furnizori de servicii ipotecare din SUA au acceptat luni să plătească un total de 8,5 miliarde de dolari pentru a pune capăt acuzaţiilor că au comis ilegalităţi în procedurile de executare silită, transmite Reuters.

Organismele federale de reglementare au precizat că cele zece companii, printre care se regăsesc nume mari precum Bank of America, Citigroup, JPMorgan şi Wells Fargo, au acceptat să plătească 3,3 miliarde de dolari în mod direct datornicilor care au fost prejudiciaţi şi alte 5,2 miliarde de dolari sub formă asistenţă pentru modificarea creditelor ipotecare.

Office of the Comptroller of the Currency, autoritatea bancară americană, şi Rezerva Federală au precizat că au acceptat acest acord pentru a veni în sprijinul consumatorilor mai rapid decât prin intermediul procedurilor de revizuire.

‘A devenit clar că derularea procesului până la finalizarea procedurii de revizuire ar direcţiona fonduri dinspre consumatorii afectaţi şi ar amâna în mod inutil acordarea de compensaţii pentru debitorii afectaţi’, a declarat preşedintele OCC, Thomas Curry.

În luna aprilie 2011, guvernul american le-a cerut organismelor federale să revizuiască acţiunile de executare silită derulate în 2009 şi 2010 pentru a stabili dacă debitorii au fost afectaţi de o serie de erori comise de bănci în timpul procedurilor de executare silită.

Conform acordului stabilit cu băncile, aproximativ 3,8 de debitori care au fost victime ale procedurilor de executare silită vor primi compensaţii în numerar. În funcţie de tipul de erori la care au fost suspuşi, debitorii pot primi compensaţii care variază de la câteva sute de dolari până la 125.000 de dolari.

Celelalte companii implicate în această soluţionare sunt: Aurora, MetLife Bank, PNC, Sovereign, SunTrust şi U.S. Bank.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.