GALERIE FOTO: Câştigătorii concursului de fotografie National Geographic

0

National Geographic a anunţat câştigătorii concursului de fotografie 2012 National Geographic Photography Contest. Peste 22.000 de fotografii realizate de fotografi profesionişti sau amatori din 150 de ţări au concurat la cele trei categorii: oameni, locuri şi natură.

Câştigătorul a fost selectat dintre finaliştii acestor categorii şi a primit un premiu de 10.000 de dolari, scrie Businessinsider.com.

Principalele condiţii pentru fotografiile înscrise în competiţie au fost ca imaginile să nu fie modificate şi să fie reale.

National Geographic a prezentat mai întâi menţiunile:

 

  • Menţiune: O vulpe roşie prinde un şoarece sub zăpadă

Folosindu-se de auzul său excepţional, o vulpe roşie a vânat un şoarece ascuns sub jumate de metru de zăpadă îngheţată. Printr-o săritură, vulpea sparge pătura de zăpadă îngheţată, iar fotografia îi surprinde corpul într-o poziţie perfect verticală în timp ce prinde şoarecele de sub nămeţi.

Foto şi legendă: Michael Eastman / 2012 National Geographic Photo Contest

 

  • Menţiune: Cursa tradiţională chineză de bărci dragon

Plimbarea cu barca dragon este un mod de divertisment tradiţional chinezesc. Având rolul de a-l comemora pe QuYuan, un poet patriot din China antică, această cursă se ţine în mod obişnuit în timpul unor festivaluri, care datează de peste două mii de ani.

Foto şi legendă: Kwan Ka Shing / 2012 National Geographic Photo Contest

 

  • Menţiune: Pescuitul pe piloni

Pescuitul pe piloni este o tehnică de pescuit specifică ţării Sri Lanka. Pescarii stau pe o bară transversală numită petta, legată de un stâlp vertical înfipt în reciful de corali. Această fotografie cu expunere lungă demonstrează cât de instabilă este poziţia lor.

Foto şi legendă: Ulrich Lambert / 2012 National Geographic Photo Contest

 

  • Menţiune: Estul Islandei

Gheaţa glaciară este purtată de vânt după ce s-a desprins de gheţarul Breioamerkurjokull, de pe coasta de est a Islandei. Imaginea a fost realizată cu o expunere de patru minute, timp în care fotograful a iluminat gheaţa glaciară cu ajutorul unei lanterne amplasate pe capul său.

Foto şi legendă: Eric Guth / 2012 National Geographic Photo Contest

 

  • Menţiune: Ursus arctos horribilis (Ursul Grizzly)

Această fotografie a unui urs brun sălbatic, din Alaska, care sapă în pământ a fost realizată cu ajutorul unui dispozitiv realizat în casă, cu sistem de declanşare controlat de mişcare,  conectat la aparatul DSLR.

Foto şi legendă: Jason Ching / 2012 National Geographic Photo Contest

 

  • Menţiune: Captiv

Centrul de Reabilitare Yayasan Galuh este o instituţie săracă de tratare a bolilor mentale, care are sediul în Bekasi, Indonezia, ce găzduieşte peste 250 de pacienţi. Majoritatea pacienţilor provin din familii sărace care nu mai sunt interesate sau sunt incapabile mai aibă grijă de aceste persoane. Unii pacienţi sunt fără adăpost, aduşi aici după ce au fost ridicaţi de pe străzi de către organele de poliţie. Singurul tratament medical pe care îl primesc este cel pentru afecţiunile de piele. În această instituţie nu sunt dispoinibile niciun tip de medicamentaţie, niciun fel de şedinţe de psihoterapie sau evaluări psihologice. Peste o treime dintre pacienţi sunt încătuşaţi în lanţuri.

Foto şi legendă: Wendell Phillips / 2012 National Geographic Photo Contest

 

  • Menţiune: Straniul Turn Eiffel

Ziua sumbră de iarnă a fost în avantajul fotografului pentru a crea această imagine stranie a celebrului punct de reper din Paris, Turnul Eiffel.

Foto şi legendă: Indra Swari Wonowidjojo / 2012 National Geographic Photo Contest

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.