Italia/Concordia: Comandantul Schettino declară că a fost considerat „mai rău ca Osama bin Laden”

Francesco Schettino, comandantul navei Costa Concordia, care a eşuat acum un an în apropiere de insula Giglio, în regiunea Toscana /centru-nord/, naufragiu soldat cu 32 de morţi, a declarat luni că îi pare rău că a fost considerat „mai rău ca Osama bin Laden”, într-un interviu acordat cotidianului torinez La Stampa.

„Am fost afectat în ultimul an de ceea ce s-a întâmplat pe 13 ianuarie 2012. Este vorba despre o durere sinceră, din inimă. Şi îmi pare rău că am fost prezentat ca fiind mai rău ca Osama bin Laden”, a afirmat comandantul Schettino în acest interviu.

Pachebotul Costa Concordia, la bordul căruia se aflau 4.229 de persoane, dintre care 3.200 de pasageri, a eşuat în noaptea de 13 ianuarie 2012, în apropiere de insula Giglio, din Toscana, după ce s-a lovit de o stâncă, la aproximativ 300 de metri de ţărm. Naufragiul a cauzat 32 de victime, iar cadavrele a două persoane nu au fost încă descoperite.

Comandantul Francesco Schettino este judecat pentru naufragiu, omucidere prin imprudenţă şi abandonarea navei, deoarece a părăsit pachebotul Costa Concordia înainte de încheierea operaţiunilor de evacuare a tuturor pasagerilor.

Francesco Schettino a afirmat, în cursul procesului, că „a alunecat într-o şalupă de salvare”, în timp ce evacuarea navei era în desfăşurare. În cursul acestui interviu, Schettino a mai solicitat o schimbare a regulilor în vigoare, în acest gen de situaţii.

„După naufragiul Titanicului, multe lucruri au fost revizuite. Şi noi acum ar trebui să facem acelaşi lucru, în Italia”, a declarat Schettino, numit în Peninsulă „comandantul laş”.

Duminica viitoare, pe 13 ianuarie, o ceremonie va fi organizată pe insula Giglio pentru a comemora un an de la accident, eveniment la care vor participa şi familiile victimelor.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.