Ordonanţa privind taxele şi impozitele va fi adoptată în şedinţa de guvern de miercuri

0

Premierul Victor Ponta a afirmat luni seară că ordonanţa privind modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi impozitelor locale va fi adoptată în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri dimineaţă.

„După ce intră în vigoare legea promulgată de preşedinte care îmi dă voie să dau ordonanţe, eu dau ordonanţa cu taxele locale. Şedinţa o am poimâine dimineaţă şi o să şi public ordonanţa”, a declarat Ponta, la postul B1 TV.

El a reiterat faptul că atât Guvernul, cât şi Preşedinţia au procedat legal şi constituţional în ceea ce priveşte legea de abilitare a Executivului de a emite ordonanţe. „Mi-aş dori să fiu la fel de relaxat ca preşedintele. Nu pot să fiu, pentru că eu sunt la serviciu, trebuie să facem bugetul. (…) N-a fost un reproş la adresa preşedintelui. Preşedintele are 20 de zile pentru promulgarea legii care dă dreptul în timpul vacanţei să dăm ordonanţe. Am discutat, joi m-am văzut cu preşedintele la Palatul Cotroceni şi l-am rugat: puteţi să promulgaţi legea ca să pot să dau ordonanţe? Mi-a zis: da. S-a ţinut de cuvânt”, a mai spus Ponta, referitor la cele două comunicate de presă pe tema taxelor, remise de Guvern şi de Preşedinţie”, a mai spus premierul.

Executivul a precizat luni, într-un comunicat că ordonanţa privind modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi impozitelor locale va fi adoptată în cadrul şedinţei de Guvern din această săptămână.

Potrivit comunicatului citat, în şedinţa de Guvern din data de 5 ianuarie a fost pregătit textul ordonanţei pentru modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi impozitelor locale, dar actul nu a putut fi însă adoptat din cauza faptului că preşedintele Traian Băsescu nu promulgase legea privind abilitarea Executivului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

Ulterior, Administraţia Prezidenţială a atenţionat Guvernul să se menţină „în limita declaraţiilor decente” şi „să nu arunce vinovăţia” pe terţe instituţii sau persoane pentru neadoptarea deciziei privind modificarea taxelor şi impozitelor locale. „Administraţia Prezidenţială atenţionează Guvernul României să se menţină în limita declaraţiilor decente şi să nu arunce vinovăţia pe terţe instituţii sau persoane pentru neadoptarea deciziei privind modificarea taxelor şi impozitelor locale. De asemenea, Administraţia Prezidenţială menţionează că respectă cu maximă rigurozitate procedurile şi prevederile constituţionale şi că acestea nu vor fi încălcate ca urmare a unor presiuni publice create prin declaraţii sau comunicate de presă”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, postat luni pe site-ul instituţiei.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.