Rata şomajului în zona euro a atins nivelul record de 11,8% în noiembrie

0

Rata şomajului în zona euro a crescut în luna noiembrie 2012 până la nivelul record de 11,8% din populaţia activă, în timp ce în Uniunea Europeană numărul şomerilor a trecut pentru prima dată pragul de 26 de milioane, a anunţat marţi Oficiul european de statistică (Eurostat), transmite AFP.

România se situează sub media din UE, cu o rată a şomajului de 6,7%.

În rândul statelor membre UE, Spania se situează de departe pe primul loc, cu o rată a şomajului de 26,6%, urmată de Grecia, cu o rată a şomajului de 26%.

În perioada cuprinsă între luna septembrie 2011 şi septembrie 2012, cea mai mare creştere a ratei şomajului s-a înregistrat în Grecia, de la 19,9% până la 26%, urmată de Cipru, unde rata şomajului a crescut până la 14% de la 9,5%.

Economia zonei euro s-a contractat timp de două trimestre consecutive, iar economiştii se aşteaptă la un nou declin în ultimele trei luni ale anului trecut, ceea ce obligă firmele să-şi reducă personalul. Banca Centrală Europeană estimează că economia zonei euro va înregistra o contracţie de 0,5% în 2012 urmată de o contracţie de 0,3% în 2013.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.