Consumer Reports: iPhone 5, cel mai prost smartphone de top

Unul din motivele pentru care stocul Apple a fost lovit puternic în ultima vreme este acela că mulţi oameni cred că gigantul tehnologic şi-a pierdut avantajul în ceea ce priveşte linia cea mai importantă de produse ale companiei: smartphone-urile, relatează Businessinsider.com.

Telefonul iPhone a avut un succes atât de mare încât a generat peste jumătate din profitul total al companiei. Iar în ultimii cinci ani, Apple a deţinut poziţia de lider în clasamentul “celui mai bun smartphone de pe piaţă”.

Totuşi, în ultimii ani, competitorii au ajuns din urmă iPhone-ul. Unii specialişti tehnologici cred că noul telefon de la Samsung este superior celui mai recent dispozitiv de la Apple. Iar mulţi dintre aceştia se aşteaptă ca Samsung să preia controlul asupra pieţei telefoniei mobile în primăvara lui 2013, când va lansa noul Galaxy S4.

O altă organizaţie respectată de analiză a produselor, Consumer Reports, este de acord cu cei care cred că Apple şi-a pierdut avantajul pe piaţă. De fapt, concluzia CR este şi mai deprimantă pentru fanii Apple.

Specialiştii de la CR au evaluat iPhone 5 ca fiind cel mai prost smartphone de top.

Mai jos se poate vedea sinteza testelor de laborator realizate de cei de la CR, o analiză care va apărea în numărul din luna februarie al revistei Consumer Reports. Evaluările numerice sunt extrem de apropiate, dar sunt extrem de clare.

Din câte se poate vedea, în clasamentele AT&T şi Sprint, iPhone 5 se află pe poziţia a treia,  după LG Optimus G (Android) şi Samsung Galaxy S III (Android).

În clasamentul Verizon, iPhone nu se află nici măcar în top trei, fiind clasat după smartphone-urile Motorola Droid Razr Maxx (Android şi deţinut de Google), Motorola Droid Razr HD (Android şi deţinut de Google) şi Samsung Galaxy S III (Android).

Cu siguranţă acest top este o lovitură pentru Apple, ceea ce obligă compania să facă o mişcare inteligentă cu noul iPhone 6.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.