Doctoranzii din Iaşi care au câştigat proiecte europene sunt plătiţi cu 600 de lei lunar

1

Constantin Popovici ar fi trebuit să primească 1000 de euro pe lună. A terminat anul trecut un program postdoctoral şi a fost acceptat într-un proiect european.

Când era pregătit să-şi continue studiile fără să-şi facă griji pentru banii de buzunar, planurile lui Cristian Popovici au fost date peste cap, scrie tvrnews.ro.

165 de doctoranzi din Iaşi au burse doar pe hârtie. După ce au câştigat proiecte europene pe resurse umane, ar fi trebuit să primească între 450 şi 1.000 de euro, însă de aproape un an le intră în cont doar 600 de lei lunar, din fondurile universităţii.

Doctoranzii s-au trezit în această situaţie după ce, în vara lui 2012, programul european pentru resurse umane a fost blocat din cauza unor suspiciuni de fraudă.

În aceeaşi situatie mai sunt şi alţi 50 de beneficiari ai programului postdoctoral şi 115 de viitori doctori. În funcţie de proiectele depuse de Universitatea de Ştiinţe Agricole din Iaşi, doctoranzii ar fi trebuit să primească burse de 1.800 sau 2.100 de lei.

Conducerea universităţii încearcă să găsească o soluţie, altfel riscă sancţiuni. Normele europene spun că trebuie plătite şi sumele restante până la încheierea proiectului.

Universitatea de Ştiinţe Agricole din Iaşi a cheltuit până acum 4 milioane de lei din fonduri proprii, ca să achite doctoranzilor câte 600 de lei lunar.

Cea mai veche cerere de rambursare a burselor e din aprilie 2012, iar in luna septembrie a acestui an e data limită până la care mai pot fi viraţi banii în conturile cercetătorilor.

Citește și
1 Comentariu
  1. dotore.......HHEHEHEHE spune

    Traiasca Base, boc si camarila…ca ei au tot facut mish-mashuri tiganesti, ca d-aia ne taie europenii…numai bulibaseala in tara asta…mai bine o tundeau din tara!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.