Justiţia britanică confirmă moartea accidentală a lui Amy Winehouse din cauza abuzului de alcool

0

Justiţia britanică a confirmat marţi moartea accidentală a cântăreţei Amy Winehouse din cauza abuzului de alcool, după reexaminarea, din cauza descoperirii unui viciu de procedură, a concluziilor primei anchete privind circumstanţele decesului artistei, informează Associated Press şi AFP.

Artista în vârstă de 27 de ani avea în sânge, în momentul decesului său, în iulie 2011, de cinci ori peste limita legală de alcool autorizată pentru a conduce, sau 416 mg de alcool pe decilitru de sânge, a confirmat marţi ancheta.

În octombrie 2011, Suzanne Greenaway, medicul legist sau ofiţerul judiciar însărcinat cu ancheta în legătură cu moartea cântăreţei soul, a concluzionat că solista a murit accidental ca urmare a consumului unei cantităţi mari de alcool, după o perioadă de abstinenţă.

Concluziile sale au fost însă revizuite din cauza unui viciu de procedură. Suzanne Greenaway nu avea cei cinci ani de practică necesari în Marea Britanie pentru a interveni într-o astfel de anchetă, obligând-o să demisioneze în noiembrie 2011.

Marţi, Shirley Radcliffe, medicul legist însărcinat cu reexaminarea concluziilor anchetei, a afirmat că Amy Winehouse a murit din cauza abuzului ‘toxic de alcool’, adăugând că ea a avut în sânge ‘un nivel de alcool adesea asociat cu moartea’.

Medicul legist a precizat că artista ‘a consumat în mod voluntar alcool’ şi că cele ‘două sticle goale de vodcă se aflau pe jos’ când Amy a fost găsită moartă în patul ei, în apartamentul său din Camden, în nordul Londrei, la 23 iulie 2011.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.