EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

MJ susţine că nu are în lucru modificarea Constituţiei şi nici intenţia de a modifica statutul de magistrat al procurorilor

0

Ministerul Justiţiei transmite marţi că în portofoliul său de lucru legislativ nu se află niciun un proiect de modificare a Constituţiei şi nu are intenţia de a modifica statutul de magistrat al procurorilor.

”Ca urmare a discuţiilor generate în spaţiul public de şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii din 4 ianuarie 2013, Ministerul Justiţiei comunică următoarele: în portofoliul de lucru legislativ al Ministerului Justiţiei nu se află niciun proiect de modificare a Constituţiei; Ministerul Justiţiei nu a avut şi nici nu are intenţia de a pune în discuţie modificarea statutului de magistrat al procurorilor; responsabilitatea oricăror afirmaţii contrare prezentului comunicat aparţine autorilor acestora”, susţine MJ într-un comunicat remis marţi .

Declaraţia MJ vine după ce Cristi Danileţ, membru al CSM, a afirmat, marţi, că Ministerul Justiţiei şi Guvernul intenţionează să modifice Constituţia, pentru ca procurorii să nu mai aibă calitatea de magistraţi.

”În cadrul unor dezbateri ferite de ochii publici din Ministerul Justiţiei, a Guvernului în general, există intenţia manifestă de a se modifica Constituţia pentru separarea procurorului de judecător, pentru crearea unui CSM distinct, pentru punerea procurorilor sub autoritatea administrativă şi profesională a ministrului Justiţiei. Ceea ce, pentru mine, înseamnă sfârşitul independenţei Justiţiei”, declara Cristi Danileţ.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.