EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

RZB: Paritatea leu-euro, 4,55, în martie; România, atractivă prin includerea în indexul pieţelor emergente

0

Analiştii Raiffeisen Bank estimează o paritate leu-euro de 4,550, pentru luna martie, după ce moneda românească a câştigat teren în faţa monedei europene, până la valoarea de 4,410 la unu, apreciere fără precedent, din mai 2012, şi consideră că obligaţiunile româneşti vor deveni mai atractive prin includerea României în indexul pieţelor emergente – EM LCY.

Acest moment positiv a deschis apetitul non-rezidenţilor pentru titlurile româneşti, alimentat de riscul politic scăzut şi de speculaţiile privind includerea în piaţă a indexului EM LCY (Emerging Market Local Currency Yndex), ca medie ponderată a unor obligaţiuni din regiune, ce va da posibilitatea investitorilor non-rezidenţi să aibă o referinţă în luarea unei decizii de investiţii, arată analiştii RZB.

„Barkley a anunţat, deja, includerea titlurilor româneşti în indicele EM LCY, începând cu luna martie acest an, iar cu GP Morgan discuţiile sunt avansate, în curs de derulare. Decizia lui GP Morgan este foarte importantă, pentru aici se află un număr mare de investitori. Pentru România, includerea în acest index este o evoluţie pozitivă, pentru că investitorii se vor putea orienta şi vor replica indexul de investiţii la valori mai mari, raportat la piaţă”, a declarat economistul-şef al Raiffeisen Bank, Ionuţ Dumitru.

Este foarte probabil ca leul să continue să beneficieze de această evoluţie pe termen scurt, aducând niveluri atractive ale randamentelor, consideră, de asemenea, analiştii RZB.

„Credem că politica monetară va rămâne prudentă, ţinând cont de riscurile privind previziunile de inflaţie (evoluţiile din mediul extern, fluxurile de capital, preţurile administrate şi volatilitatea unor anumite preţuri). Ne aşteptăm ca în decembrie rata anuală a inflaţiei să rămână aproape nemodificată, la 4,5 la sută, un nivel sub cel previzionat de 4,6 la sută, influenţat de un leu puternic (la o medie de apreciere de 0,8 la sută). Cu toate acestea, inflaţia anuală este pe punctul să se încadreze în zona a 5 la sută, în prima jumătate a anului 2013”, explică analiştii RZB.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.