Adevărata criză a zonei euro: nivelul şomajului în rândul tinerilor

1

Toată lumea a crezut că 2012 va fi anul în care criza euro se va atenua. În sfarşit, Banca Centrală Europeană a luat măsuri diminuând costurile îndatorării publice din Spania şi Italia, care se aflau la niveluri nesustenabile. Între timp, Grecia a evitat o ieşire din zona euro.

Totuşi, ultimele cifre Eurostat ale şomajului prezentate de Businessinsider.com, ne amintesc de o problemă mult mai mare pe care zona euro trebuie să o înfrunte: nivelul enorm al şomajului în rândul tinerilor, de-a lungul întregii regiuni.

Guvernele de la perfieria zonei euro, care are nevoie disperată de instituirea unor reforme economice dificile pentru a readuce bugetele pe o direcţie sustenabilă, au avut parte de un sprijin redus din partea tinerilor, care simt că oportunităţile şi viitorul lor a fost zdorbit chiar de aceiaşi actori care acum au nevoie de susţinerea lor.

Societe Generale a subliniat zilele trecute nivelul şomajului în rândul tinerilor şi pericolul pe care îl reprezintă pentru zona euro: “Criza economică din ţările dezvoltate a consolidat şomajul, în special în rândul tinerilor. Având în vedere că există un sprijin din ce în ce mai redus din partea populaţiei, stabilitatea guvernului ar putea fi ameninţată de revolte mari.”

 

1. În Spania, epicentrul crizei şomajului în rândul tinerilor, rata a ajuns până la 56,5%.

 

2. Spania este depăşită doar de Grecia, unde 57,6% dintre cei vârsta sub 25 de ani sunt şomeri.

 

3. Italia, cea mai mare şi cea mai importantă economie de la periferia zonei euro, a înregistrat o creştere importantă a ratei şomajului în rândul tinerilor, care a ajuns până la 37,1%.

 

4. Rata şomajului în rândul tinerilor din Portugalia a urmat o tendinţă de creştere asemănătoare, dar s-a redus uşor în noiembrie, ajungând la 38,7%

Citește și
1 Comentariu
  1. Bogdan spune

    Cat timp avem o presa aservita intereselor unor oameni astfel nimeni nu arata adevarul ca pe U.E nu ii intereseaza binele oamenilor,acestia subjuga tarile care sunt slabe prin clasa politica vanduta si corupta. Stie cineva ca un europarlamentar are peste 1 mil.euro in doar 5 ani de mandat? Aflati ca acolo sunt salarile noastre ale tinerilor si la hotii occidentali,FMI,BCE,BANCA MONDIALA,UE,CE. De ce a permis UE sa imprumute FMI si BANCA HOTILOR MONDIALA statele UE din moment ce toate tarile platesc la UE la un buget in care banii nu ajung niciodata in viata si nivelul de trai al omului. Nu cumva acesti bani se duc catre clanul mafiot bilderberg? Ati ghicit,DA. Atunci degeaba vorbim de situatia tinerilor caci lucrurile nu se vor schimba.FMI VEGHEAZA ASUPRA PORTOFELULUI TAU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.