Centru de agrement şi SPA în oraşul Predeal, construit prin fonduri nerambursabile Regio

Un nou contract de finantare a fost semnat in data de 20 decembrie 2012, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, prin care sunt alocate fonduri nerambursabile pentru construirea unui centru de agrement si SPA in orasul Predeal.

Contractul a fost semnat de catre primarul orasului Predeal, Liviu Cocos si de catre directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, Simion Cretu. Proiectul ”Centru de agrement si Spa Predeal” este finantat din bugetul alocat Regiunii Centru prin Programul Operational Regional, Domeniul Major de Interventie 1.1-Poli de crestere.

Prin proiectul contractat, cu o valoare totala de 42,84 de milioane de lei, beneficiarul proiectului, Primaria orasului Predeal, a solicitat ca finantare nerambursabila suma de 20,15 de milioane de euro, diferenta dintre cele doua sume fiind co-finantarea asigurata de catre beneficiar pentru implementarea proiectului. Prin fondurile alocate proiectului, pe o suprafata de 14400 mp se va ridica cladirea noului centru, se vor construi spatii de parcare si acces.

Citeste si:  Cât costă o vacanţă de Crăciun într-o staţiune turistică din România?

Centrul de agrement va avea mai multe compartimente. La parter se vor crea spatii de relaxare, saune, baie cu aburi, grota de gheata, o piscina pentru inot si un aquapark. La demisol, pe langa spatiile necesare pentru functiunile de servicii, vor mai fi puse la dispozitia cetatenilor si trei terenuri de squash. La etajul centrului spa se vor crea spatii de relaxare tip sera cu solar, sala de fitness, de forta, spinning, sala cardio si sala de aerobic.

Proiectul va fi implementat pe o perioada de 30 de luni de la data semnarii contractului, perioada estimata de catre beneficiar.

Turismul este un factor stimulator pentru economia locala din oras si genereaza un mare numar din locurile de munca din Predeal, si nu numai. Datorita conditiilor de mediu, cea mai dezvoltata forma de turism din statiunea Predeal este turismul pentru practicarea sporturilor de iarna. Este insa necesara diminuarea sezonalitatii turistice prin dezvoltarea si a altor forme de turism practicabile, motiv pentru care dorim sa investim in acest centru”, a declarat Liviu Cocos, primarul orasului Predeal.

„Sunt multe proiecte depuse si contractate pentru dezvoltarea Polului de Crestere Brasov. Pentru dezvoltarea zonei metropolitane Brasov avem alocat un buget de peste 74 milioane de euro fonduri nerambursabile. La ora actuala, intreaga suma alocata zonei metropolitane Brasov este acoperita prin cele 26 de proiecte depuse pe subdomeniul Pol de crestere. Avem 16 proiecte contractate la nivelul Polului de crestere Brasov prin care s-au alocat peste 47 milioane euro pentru dezvoltarea municipiului Brasov si a localitatilor invecinate. Toate proiectele contractate vizeaza atat dezvoltarea infrastructurii urbane, cat si dezvoltarea turismului, prin reabilitarea obiectivelor de patrimoniu si dezvoltarea unor structuri de agrement”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Citeste si:  La zece ani de la atentatele din 11 septembrie, SUA rămân o putere vulnerabilă

Prin proiectele deja contractate este prevazuta reabilitarea si reamenajarea unui centru pentru varstnici, a cladirii Cinematografului Patria, a pasajului rutier peste calea ferata pe Str. Independentei, a drumurilor de acces in zona Coresi, precum si amenajarea Pietei Unirii.

De asemenea, sunt alocate fonduri pentru sisteme de supraveghere si de siguranta atat din oras, cat si pentru unitatile de invatamant din Brasov si din alte 5 localitati ce fac parte din zona metropolitana. Dezvoltarea statiunii turistice de la Poiana Brasov, reabilitarea Cetatii de la Rasnov, dar si alte proiecte ce sustin dezvoltare zonei Brasov si crearea de locuri de munca, sunt in curs de implementare.

Citeste si:  Condiţii foarte bune de schiat la Predeal şi la Poiana Braşov
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata