Data judecării eliberării condiţionate a lui Adrian Năstase rămâne 12 februarie

0

Judecătoria Sectorului 4 a respins joi cererea de preschimbare a termenului pentru judecarea cererii de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase din penitenciar, astfel că data pentru această cerere rămâne 12 februarie.

Judecătoria Sectorului 4 a stabilit, miercuri, pentru 12 februarie, discutarea solicitării de eliberare condiţionată din închisoare a fostului premier Adrian Năstase, după ce acesta a primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Sectorului 4, Cristina Maria Cristea, a declarat  că avocaţii au depus o cerere de preschimbare a termenului de judecată.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat în cadrul unei emisiuni tv că a depus cererea de preschimbare a termenului de judecată deoarece, dacă dosarul se va discuta în luna februarie, atunci nu s-ar mai ţine cont de toate zilele câştigate de Adrian Năstase ca urmare a prestării unei activităţi intelectuale în penitenciar şi ar fi pierdute şi cele şapte zile, cât a stat internat în spital.

‘Eu cred că ne vom aştepta la o soluţie favorabilă. Termenul prevăzut de lege a fost împlinit, referatul Comisiei de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava conţine aprecieri absolut pozitive şi elogiative cu privire la domnul Adrian Năstase, cu privire la modul în care a respectat regulile. Chiar ieri Adrian Năstase a avut o prelegere în faţa a mai multor persoane condamnate cu privire la aspecte de natură legislativă. Eu cred că o asemenea propunere a Comisiei va fi greu de respins’, a mai spus Ion Cazacu.

Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv în cazul lui Adrian Năstase, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă, fiind luate în calcul şi activităţile desfăşurate de fostul premier, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani închisoare în dosarul ‘Trofeul calităţii’.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.