Data judecării eliberării condiţionate a lui Adrian Năstase rămâne 12 februarie

0 5

Judecătoria Sectorului 4 a respins joi cererea de preschimbare a termenului pentru judecarea cererii de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase din penitenciar, astfel că data pentru această cerere rămâne 12 februarie.

Judecătoria Sectorului 4 a stabilit, miercuri, pentru 12 februarie, discutarea solicitării de eliberare condiţionată din închisoare a fostului premier Adrian Năstase, după ce acesta a primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Sectorului 4, Cristina Maria Cristea, a declarat  că avocaţii au depus o cerere de preschimbare a termenului de judecată.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat în cadrul unei emisiuni tv că a depus cererea de preschimbare a termenului de judecată deoarece, dacă dosarul se va discuta în luna februarie, atunci nu s-ar mai ţine cont de toate zilele câştigate de Adrian Năstase ca urmare a prestării unei activităţi intelectuale în penitenciar şi ar fi pierdute şi cele şapte zile, cât a stat internat în spital.

‘Eu cred că ne vom aştepta la o soluţie favorabilă. Termenul prevăzut de lege a fost împlinit, referatul Comisiei de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava conţine aprecieri absolut pozitive şi elogiative cu privire la domnul Adrian Năstase, cu privire la modul în care a respectat regulile. Chiar ieri Adrian Năstase a avut o prelegere în faţa a mai multor persoane condamnate cu privire la aspecte de natură legislativă. Eu cred că o asemenea propunere a Comisiei va fi greu de respins’, a mai spus Ion Cazacu.

Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv în cazul lui Adrian Năstase, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă, fiind luate în calcul şi activităţile desfăşurate de fostul premier, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani închisoare în dosarul ‘Trofeul calităţii’.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata