Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, înfiinţat prin reorganizarea MDRT şi preluarea domeniului ”administraţie publică” de la MAI

0

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice se infiinteaza prin reorganizarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Totodata, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice va prelua activitatea in domeniul administratiei publice, structurile si institutiile specializate in acest domeniu de la Ministerul Administratiei si Internelor.

Decizia a fost aprobata in sedinta de Guvern din 22 decembrie 2012, prin OUG nr. 96 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte normative. Ordonanta este disponibila pe site-ul Guvernului.

In aceeasi zi, ministrul Liviu Dragnea a preluat mandatul, la sediul noului Minister al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

„Vreau sa va spun cateva dintre obiectivele mele la acest minister: sa lucram impreuna la o altfel de abordare a dezvoltarii in Romania, o abordare strategica. Vreau ca, incepand cu anul 2013, sa nu se mai risipeasca bani, nu doar sa numaram proiecte finalizate, ci ele sa se traduca in dezvoltare reala. Imi propun, totodata, sa lucram impreuna la niste masuri simple, dar clare, prin care sa putem mari gradul de absorbtie la fonduri europene, sa stabilim un set de masuri pentru a preveni viitoare corectii financiare”, a declarat ministrul Liviu Dragnea la preluarea mandatului.

Alte prioritati anuntate de ministrul Liviu Dragnea sunt regionalizarea si descentralizarea. Astfel, obiectivele sunt de a stabili, pana la sfarsitul anului 2013, regiuni administrative, dupa modificarile de legislatie necesare, si de a obtine, de la fiecare regiune de dezvoltare, finalizarea cat mai rapida a planurilor de dezvoltare regionala.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.