Revocarea lui Cristi Danileţ din CSM, decisă cu majoritatea voturilor în adunarea generală a judecătorilor

0

Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au decis, miercuri, 9 ianuarie, în adunarea generală la care au participat 29 de judecători, declanşarea procedurii de revocare din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a judecătorului Cristi Danileţ.

Din totalul participanţilor la adunare, 27 au votat pentru revocare, un vot a fost împotrivă, iar un judecător s-a abţinut.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri  de Judecătoria Cluj-Napoca, „Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a declanşat procedura de revocare a lui Cristi Danileţ, în condiţiile art. 52 alin. 4 din Legea 317/2004, republicată. Potrivit acestui text de lege, un membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând, la rândul lor, cu două treimi din voturile judecătorilor în funcţie”.

Sursa citată precizează, totodată, că magistraţii clujeni au luat act de „lipsa de atitudine publică pentru înlăturarea echivocului generos cu privire la procedura urmată în scopul alegerii conducerii Consiliului, lipsa de atitudine incompatibilă cu structura unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii care apără reputaţia profesională a judecătorilor, prin poziţiile sale publice exprimate recent, care au lăsat unui observator obiectiv impresia implicării cu preponderenţă în alte activităţi decât cele pentru care i-a fost încredinţat mandatul de către judecătorii de la Judecătoria Cluj-Napoca”.

Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor va fi comunicată şi celorlalte instanţe de acelaşi grad, în vederea continuării procedurii de revocare, se spune în comunicat.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.