Volumul cifrei de afaceri în comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut cu 4,9%, în 11 luni

0

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, la 11 luni, faţă de perioada similară din 2011, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,9%, respectiv cu 4,5%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS), remis, joi.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în primele 11 luni, faţă de aceeaşi perioadă din 2011, atât ca serie brută cu 0,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%.

Potrivit datelor INS, în noiembrie 2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţa de luna precedentă cu 1,8% ca serie brută, dar a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%,.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în noiembrie faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 6,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut atât ca serie brută cu 9,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,1%. Pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, volumul cifrei de afaceri a crescut faţă de luna corespunzătoare a anului precedent atât ca serie brută cu 2,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%.

Potrivit datelor INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,8%, datorată scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-17,9%), la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-4,3%), comerţul cu autovehicule (-2,0%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna noiembrie 2012 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 6,4%, provenită de la scăderile înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-10,6%), la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-7,5%), la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-6,5%), la activităţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-2,4%) şi la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-0,3%).

De asemenea, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna noiembrie 2012 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o scădere cu 1,1%.

Comparativ cu noiembrie 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2012, comparativ cu luna corespunzătoare, a înregistrat pe total o scădere cu 9,5%, datorată scăderii înregistrate la comerţul cu autovehicule (-13,8%), la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (-8,2%), la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-6,7%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2012 a înregistrat pe total o scădere cu 8,1% faţă de luna noiembrie 2011. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,1% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2011, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+49,4%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+12,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+2,0%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 3,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,9% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2011.

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2012, comparativ cu perioada similară din 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scăzut cu 4,9%, datorită scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-6,6%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-2,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,8%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 4,5%.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 4,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,9% mai mică comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,6%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-1,0%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+23,2%), la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+9,6%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+6,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 11 luni din 2012, a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,0% mai mică comparativ cu perioada similară a anului trecut.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.