Accesul la internet, puternic marcat de inegalitatea între sexe

0

Expansiunea internetului în lume tinde să lase în urmă femeile, îndeosebi în ţările în curs de dezvoltate, arată un studiu apărut joi în Statele Unite şi menţionat de belga.be.

Circa 2,4 miliarde de persoane din întreaga lume au acces la internet. Însă în ţările în curs de dezvoltare există doar 600 milioane de femei printre cei 1,4 miliarde de internauţi, potrivit studiului publicat de Intel, în colaborare cu Departamentul de Stat şi agenţia ONU pentru femei.

Raportul, intitulat ‘Internetul şi femeile’, difuzat la începutul unei conferinţe de două zile organizate la Washington pe acest subiect, recomandă dublarea în trei ani a numărului de femei cu acces la internet din ţările în curs de dezvoltare.

‘Sper ca acest raport să ducă la iniţierea unor acţiuni pentru a pune capăt inegalităţii între sexe în privinţa accesului la internet’, a spus Melanne Verveer, ambasador itinerant al SUA pentru problemele femeilor.

Accesul mai dificil la internet face ca femeilor respective să le fie mai greu ‘să-şi realizeze întregul potenţial, familiile şi comunităţile în care trăiesc fiind lipsite de importantele lor contribuţii sociale şi economice’, a adăugat ea.

Accesul la internet este foarte diferit în funcţie de ţări: gradul de penetrare este de 78% în SUA, de 97% în Islanda, dar de numai 11% în India şi de 13% în Uganda.

În ţările în curs de dezvoltare, femeile care au acces la reţeaua internet sunt cu 23% mai puţine decât bărbaţii, diferenţa atingând chiar 45% în Africa subsahariană.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.