Anul acesta vom face un nou sistem de salarizare, raportat la sistemul de valori, susţine premierul Ponta

0

Un nou sistem de salarizare bugetară, raportat la sistemul de valori, va fi elaborat în acest an, a anunţat, joi seară, 10 ianuarie, premierul Victor Ponta.

„Anul acesta, vom face un alt sistem de salarizare, nu ştiu dacă se poate strânge totul într-o lege. Dacă nu o facem anul ăsta, nu cred că o mai facem. Vreau într-adevăr să încercăm, nu o să reuşim niciodată să fie toată lumea mulţumită, dar să aşezăm puţin sistemul de salarizare cât de cât raportat la sistemul de valori în sensul în care în continuare avem diferenţe uriaşe între cel mai mic şi cel mai mare salariu din zona bugetară, ceea ce este anormal şi, în al doilea rând, există diferenţe foarte mari între diverse categorii bugetare, între funcţionarii din companii de stat şi cei din educaţie sau din sănătate sau cei din administraţiile locale care au cele mai mici salarii”, a declarat premierul, la România Tv.

El a adăugat că acest nou sistem trebuie făcut anul acesta pentru că din 2014 se intră iar în an electoral. „Sper ca până la rectificarea bugetară pe care nu pot să o fac decât în luna iulie să am acest proiect”, a încheiat premierul.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.