Ponta: România, pe primul loc în UE la reducerea deficitului bugetar

1

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la reducerea deficitului bugetar, acesta fiind diminuat cu 2,5 miliarde de euro, a afirmat joi premierul Victor Ponta.

„Pentru prima dată după 2007 ne-am încadrat într-o limită de deficit de 3% din PIB, creându-se premisele de ieşire a României din procedura de deficit excesiv”, a spus Ponta, la Palatul Victoria.

Stabilitatea politică a ajutat şi la stabilizarea cursului leu-euro, mai mic pe 10 ianuarie 2013 decât în aprilie 2012, a arătat premierul.

„Cred că stabilitatea şi predictibilitatea din 2013 ne vor ajuta să păstrăm şi acest indicator în limitele propuse”, a susţinut Ponta.

El a afirmat că, în 2012, Guvernul nu a mai accesat niciun euro de la FMI sau Comisia Europeană din cadrul acordului preventiv, pentru că statul s-a împrumutat de pe pieţele private la costuri din ce în ce mai mici.

Citește și
1 Comentariu
  1. Roberto Arinei spune

    Dle. Ponta, sa nu uitati un lucru. Tarile cele mai dezvoltate si cu nivel de trai ridicat au deficite f.mari. Uitati-va la Japonia, are datoria publica de trei ori mai mare decat PIB-ul.SUA,au la randul lor o datorie publica ce depaseste PIB-ul.Vedeti si altele ca Franta, Italia,etc. Semnarea acelui Pact propus de tarile interesate din UE pentru ca deficitul bugetar anual sa nu depaseasca 3% DIN PIB s-a facut in necunostinta de cauza. Este de preferat sa ai un deficit mai mare dar si o dezvoltare economica. Va rog sa puneti accent pe dezvoltarea economica cu capital national.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.