Rusia anunţă cele mai mari manevre navale din istoria sa în Marea Mediterană

Cele patru flote ruse de la Marea Neagră, Marea Baltică, Marea Nordului şi Oceanul Pacific pregătesc cele mai mari manevre din istoria lor în apele Mării Mediterane, unde se folosesc de portul sirian Tartus ca bază de sprijin, a anunţat, joi, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, potrivit EFE.

‘Navele de război se află în Marea Mediterană conform planului stabilit. Se pregătesc să ia parte la cele mai mari manevre navale din istoria ţării. La aceste manevre vor participa vase ale tuturor flotelor’, a declarat ministrul, citat de agenţiile ruse de presă.

Citeste si:  Gabriela Firea, susţinută de PSD în cursa pentru Primăria Capitalei

Cu câteva ore înainte, o sursă diplomatică rusă a semnalat că nava de desant ‘Saratov’ a Flotei din Marea Neagră, cu armament greu la bord, a intrat miercuri în apele Mării Egee şi se îndreaptă spre estul Mediteranei. ‘Săptămâna viitoare, va intra în portul sirian Tartus’, care a găzduit o bază sovietică pe vremea Războiului Rece, potrivit diplomatului.

‘Saratov’ se va alătura, vineri, flotilei aparţinând Flotei ruse din Marea Neagră ce operează deja în Marea Mediterană, din care mai fac parte nava de desant ‘Novocerkask’, tot cu armament greu la bord, ‘Smetlivâi’ şi ‘Ivan Bubnov’.

Citeste si:  Tandemul Medvedev-Putin, pe culmile popularităţii

Altă flotilă, formată din cinci nave ale Flotei ruse din Marea Baltică, se află în apele respective de la sfârşitul lunii decembrie.

La manevre va participa, de asemenea, distrugătorul ‘Severomorsk’, al Flotei ruse din Marea Nordului, însoţit de două nave de sprijin.

Anterior, Ministerul Apărării rus declarase pentru presă că, în luna ianuarie 2013, cele patru flote vor lua parte la manevre comune în apele Mării Negre şi ale Mării Mediterane.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata