Salariul primit poate fi un motiv al hipertensiunii

0

Un studiu realizat recent încearcă să arate că valoarea retribuţiei primite de salariaţi ar putea influenţa sănătatea şi duce la hipertensiune. Cercetători americani s-au ocupat de o posibilă legătură între salariu şi hipertensiune, scrie news-de-stars.com.

Ei au studiat datele medicale şi financiare a 5651 familii americane. Subiecţii, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, au fost împărţiţi în două grupe: 25-44 ani şi 45-65 ani, studiul desfăşurându-se în trei etape succesive: 1999, 2001 şi 2003. Pentru fiecare perioadă, cercetătorii au adunat datele şi le-au comparat cu cele strânse doi ani mai târziu. Plata pe oră a fost calculată împărţind venitul anual la numărul de ore lucrate.

Femeile între 25 şi 44 de ani s-au dovedit a fi cele mai afectate persoane, rezultat cu atât mai surprinzător cu cât acest grup de vârstă nu are în general o asemenea problemă, întâlnită mai des la bărbaţii mai vârstnici. Este adevărat că cercetătorii au recomandat ‘femeilor şi tinerilor salariaţi cu cele mai scăzute retribuţii să îşi măsoare regulat tensiunea’.

Studiul a mai arătat un lucru, la fel de interesant: dublarea salariului orar reduce cu 25-30% riscul persoanelor de 25-44 de ani de a face hipertensiune.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.