EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Un kilogram de exploziv sub maşina interlopului Bogdan Mararu

0

Peste un kilogram de explozibil de tipul C4 a fost amplasat sub maşina interlopului Bogdan Mararu, au declarat surse din cadrul anchetei.

Dispozitivul improvizat ar fi urmat să explodeze în momentul în care autoturismul, un Land Rover negru de peste 100.000 euro, s-ar fi pus în mişcare.

Două echipaje de genişti de la Bucureşti au ajuns la faţa locului şi au început acţiunile specifice de extragere şi dezamorsare a bombei.

Trei persone au fost reţinute de poliţiştii nemţeni, după ce au fost prinse în flagrant, în noaptea de joi spre vineri, montând un pachet explozibil sub maşina lui Bogdan Mararu (37 ani), fratele lui Gheorghiţă Mararu (32 ani), ucis cu mai multe focuri de armă într-o cafenea din Piatra Neamţ, pe 14 noiembrie 2010.

Potrivit inspectorului şef al IPJ Neamţ, cei trei suspecţi sunt din Târgu Ocna, judeţul Bacău, dar mai este vizată şi o a patra persoană care are calitatea de instigator, şi care încă nu a fost prinsă. Cei trei suspecţi au vârste cuprinse între 26 şi 30 de ani.

Locatarii blocului în faţa căruia se află maşina şi în care stă şi Bogdan Mararu au fost evacuaţi iar perimetrul a fost asigurat. De asemenea, toate autoturismele parcate pe strada Privighetorii, zonă în care este parcată maşina, au fost mutate.

Ancheta este coordonată de Cezar Talpău, procurorul şef al Parchetului Bacău şi a inclus ofiţeri ai SRI, IPJ şi DIICOT Neamţ şi Bacău.

În urmă cu şase ani, un autoturism a lui Bogdan Mararu a fost incendiat în acelaşi loc.

Pe 14 noiembrie 2010, Cristian Chilat, zis Falău, a intrat înarmat cu un pistol în ”Cafe Latino” din Piatra Neamţ şi l-a împuşcat mortal pe Gheorghiţă Mararu, fratele mai mic a lui Bogdan Mararu. De asemenea, Falău l-a rănit cu trei gloanţe şi pe Bogdan Mararu. Falău a fost condamnat la 16 ani de închisoare.

Între agresor şi victime au existat relaţii conflictuale de-a lungul anilor soldate cu incendieri de autoturisme de lux şi violenţe. Situaţia a degenerat odată cu tentativa de asasinat asupra lui Dumitru Mironescu, un alt interlop din Piatra Neamţ, prieten cu Falău. Pe de altă parte, Dumitru Mironescu este acuzat de procurori că ar fi complicele lui Falău la comiterea crimei.

Pe 14 februarie 2011, după exact trei luni de la săvârşirea crimei asupra lui Gheorghiţă Mararu, a avut loc a doua tentativă de asasinat împotriva lui Dumitru Mironescu. În urma loviturilor primite, la graniţa dintre judeţele Neamţ şi Bacău, Mironescu a avut nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale, având fracturi craniene, la mâini şi picioare, precum şi leziuni interne grave, care i-au pus viaţa în pericol. Toţi cei 5 agresori care au participat la comiterea faptei au fost prinşi şi arestaţi preventiv, cu excepţia lui Adrian Botez, faţă de care s-a emis un mandat de arestare în lipsă.

De reţinut este faptul că în urma asasinatului din 14 noiembrie 2010, de la Cafe Latino, inspectorul şef al IPJ Neamţ de la vremea respectivă, Aurelian Vasea Şoric a fost demis şi exclus din Poliţie după ce a declarat într-o conferinţă de presă că fraţii Mararu nu sunt interlopi pentru că dau bani cu camătă.

Aurelian Vasea Şoric are casa construită în aceeaşi curte în care avea casa Gheorghiţă Mararu, interlopul ce avea să fie asasinat în Cafe Latino.

La aproape două luni de la crimă, biroul notarial al soţiei lui Şoric, spaţiu aflat chiar în curtea casei, a fost incendiat cu cocktail Molotov, aruncat în interiorul încăperii, după ce a fost spart un geam, după cum avea să releve ancheta. Autorul sau autorii nu au fost prinşi nici până acum.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.