EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

O autistă candidează pentru titlul Miss America

La concursul Miss America din acest an, aflat la cea de-a 92-a sa ediţie, se prezintă mai multe candidate cu serioase probleme de sănătate, între care o tânără care suferă de autism şi una care va suporta o mastectomie, transmite AFP.

Miss Montana, Alexis Wineman /18 ani/, cea mai tânără participantă la concurs, care are loc la 12 ianuarie la Las Vegas, suferă de sintomul Asperger, diagnosticat la vârsta de 11 ani şi despre care candidata vorbeşte deschis.

„Mulţi oameni cred că autiştii sunt toţi la fel, o tulburare mintală care ne face să nu ne putem exprima în societate”. „Vreau ca oamenii să ştie că aceia care trăiesc în autism pot fi diferiţi, că unii se descurcă mai bine şi alţii mai rău”, a explicat Alexis pentru revista Time.

Graţie titlului Miss Montana, Alexis primit o bursă pentru studii universitare.

Pe de altă parte, Miss Washington, Allyn Rose /24 ani/, a anunţat că indiferent de rezultat, va suferi o mastectomie bilaterală după concurs. Mama, bunica şi mătuşa tinerei au murit de cancer la sân şi Allyn Rose a anunţat că se va opera cu scopul de a-şi „prelungi viaţa”.

Printre celelalte concurente, Miss Iowa, Mariah Cary, suferă de sindromul Tourette /tulburare neurologică/ şi Miss Maine, Molly Bouchard, a slăbit 23 de kilograme pentru a câştiga respectivul titlu.

Miss Alabama, Heather Whitestone, care este surdă, a câştigat titlul Miss America în 1994.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata