A fost lansată prima tabletă românească special concepută pentru copii

Evolio a lansat, în parteneriat cu producători locali de software educaţional, prima tabletă românească special concepută pentru copii – Evolio Tabby, se arată într-un comunicat al companiei, remis sâmbătă.

Tableta este dotată cu ecran capacitiv de 7 inchi, procesor ARM 1 GHZ, procesor grafic Mali400 multicore, conectivitate Wi-Fi şi USB, memorie de 4GB şi un comutator de blocare a comenzilor. Are preinstalate jocuri, poveşti şi alte aplicaţii interactive pentru copii, toate în limba română. Prin intermediul Google Play pot fi accesate zeci de mii de jocuri gratuite.

‘Este o tabletă care oferă copiilor posibilitatea să descopere poveşti interactive, desene animate, aplicaţii educative sau jocuri care stimulează inteligenţa. Tabby, o tabletă 100% pentru copii!’ a afirmat directorul general al Evolio, Liviu Nistoran.

Această primă tabletă românească se adresează copiilor între 3 şi 12 ani, fiind dezvoltată de Evolio alături de două companii româneşti producătoare de soft educaţional, PitiClic şi Kidsopia.

‘Aplicaţiile dezvoltate de Kidsopia şi preistalate pe Evolio Tabby sunt gândite şi realizate în concordanţă cu studiul UNICEF Repere Fundamentale pentru Învăţarea Timpurie a Copilului de la Naştere până la 7 ani’, a spus managerul Kidsopia, Alex Iţcuş.

Noutatea dispozitivului Evolio o constituie controlul parental prin care se blochează accesul copiilor la aplicaţii sau site-uri pentru adulţi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.