EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Italia: Martora principală în procesul împotriva lui Berlusconi va depune mărturie luni

0

Dansatoarea dintr-un club de noapte care este principalul martor într-unul din procesele fostului premier italian Silvio Berlusconi va depune mărturie luni, 15 ianuarie, la Milano, a anunţat avocata acesteia sâmbătă, citată de Reuters.

Karima El Mahroung, de origine marocană, cunoscută sub numele ei de scenă „Ruby”, trebuia să depună mărturie în luna decembrie, însă nu s-a prezentat, spunându-i avocatei sale că se află în vacanţă în Mexic. „Karima va fi prezentă în sala de judecată luni”, a declarat prin telefon, pentru Reuters, Paola Boccardi, adăugând că clienta ei s-a întors în Italia vineri.

Silvio Berlusconi /76 de ani/, care candidează pentru un al cincilea mandat în guvern la alegerile generale programate luna viitoare, este acuzat în acest proces că ar fi plătit-o pe Karima El Mahroug pentru sex când tânăra avea sub 18 ani, vârsta minimă legală în Italia. Mogulul media neagă toate acuzaţiile, iar El Mahroug, care are acum 20 ani, susţine că nu a întreţinut niciodată raporturi sexuale cu miliardarul.

În decembrie, un judecător din Milano a stabilit ultima audiere în cadrul procesului la data de 4 februarie, făcând posibilă pronunţarea unui verdict înainte de alegerile programate la 24-25 februarie.

Procesul, în care zeci de martore au descris aşa-numitele petreceri „Bunga Bunga” de la reşedinţele lui Berlusconi, este cel mai răsunător din cazurile juridice în care este implicat fostul premier, primind o atenţie uriaşă din partea mass-media italiene, dar şi a celor străine.

Liderul de centru-dreapta este acuzat, de asemenea, că a abuzat de puterea sa pe vremea în care era premier pentru ca El Mahroug să fie eliberată din custodia poliţiei, atunci când aceasta a fost acuzată de furt.

Berlusconi riscă o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare, însă nu ar executa eventuala pedeapsă decât după confirmarea verdictului în două apeluri, conform legii italiene.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.