Premierul Ponta spune că pensiile indexate vor fi plătite cel mai probabil din luna februarie

0

Premierul Victor Ponta a declarat luni, 14 ianuarie, că pensiile vor fi indexate din luna ianuarie, diferenţa de bani urmând a fi dată cel mai probabil în luna februarie a acestui an.

„Am avut o discuţie astăzi cu dl ministru Voinea. Taloanele pentru ianuarie sunt tipărite deja din decembrie, însă cele pentru februarie se tipăresc acum, la sfârşitul lunii. Ideea este ca miercuri, în şedinţa de Guvern, să-mi prezinte şi o notă şi, dacă e cazul, şi un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru că luni probabil că va veni Parlamentul, putem deja emite ordonanţe de urgenţă – sunt cele cinci zile prevăzute de Constituţie -, în aşa fel încât indexarea pensiilor, indexare care oricum are loc de la 1 ianuarie, să poată fi plătită la începutul lui februarie”, a explicat şeful Executivului, înaintea şedinţei USL de la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, este însă şi „o problemă tehnică”.

„De fiecare dată, problemele tehnice ne omoară – faptul că indexarea se face cu rata inflaţiei şi ţinând cont de salariul mediu realizat. Or, la salariul mediu realizat datele finale le avem din octombrie de la INS. (…) Şi probabil că trebuie să stabilim printr-o modificare a legii exact cei 4 la sută pe care i-am şi pus în bugetul pe 2013. Sigur că se dau banii, însă probabil că vin la începutul lui februarie pentru luna ianuarie”, a spus Victor Ponta.

Pe de altă parte, premierul a menţionat că în aceste zile vor fi numiţi şi secretarii de stat, acolo unde este necesar.

„Eu, astăzi, mâine, o să numesc ce secretari de stat sunt de numit, că majoritatea sunt deja numiţi”, a precizat Ponta.

Întrebat dacă ministerele vor fi sau nu monocolore, acesta a arătat că problema se pune în funcţie de fiecare minister şi specific în parte.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.