DNA: 56 de inculpaţi, condamnaţi definitiv în decembrie în dosarele procurorilor anticorupţie

1

Direcţia Naţională Anticorupţie informează că, în cursul lunii decembrie 2012, în dosare de corupţie instrumentate de procurori, au rămas definitive 17 hotărâri judecătoreşti prin care au fost condamnaţi 56 de inculpaţi.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi , printre persoanele condamnate se află un viceprimar de municipiu, un şef de administraţie finanţe publice, doi ofiţeri de jandarmi – comandaţi ai unor unităţi militare, un ofiţer de poliţie, trei inspectori vamali, un director general a unei societăţi comerciale şi adjunctul acestuia, un preşedinte al unei organizaţii nonguvernamentale şi şase administratori ai unor societăţi comerciale.

DNA precizează că aceştia au primit pedepse cuprinse între 7 ani închisoare şi 5 luni închisoare cu suspendare condiţionată.

Sursa citată subliniază că a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă, având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea, motivarea şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp.

„În acest fel, DNA răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare”, arată DNA în comunicatul de presă.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Dorin Jan spune

    Foarte bine,dar gasiti solutii in ainchide toate „portitile”,prin care se exchiveaza puscariabilii ca:Voiculescu,Voicu,Mitrea,Dragnea s.a
    Bravo!Tineti-o tot asa….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.